Arhiva

Akcija “Šljivice”: SIPA vrši pretrese u sedam bh. gradova zbog sumnje na organizovani kriminal
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine provode operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice”.

Vrše se pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Bosanskog Šamca po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

U okviru operativne akcije vrše se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela “Organizovani kriminal”, u vezi s krivičnim djelima “Poreska utaja ili prevara,” “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda,” “Nedozvoljeno skladištenje robe,” “Nedopuštena trgovina” i “Pranje novca” Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Pretresima je obuhvaćeno 14 osumnjičenih lica, te su aktivnosti na terenu u toku. Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih lica dok je jedno lice u bjekstvu. Takođe, dosada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Akcija je još u toku.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button