LifestyleTehnologija

Gračanica dobija prvu privatnu televiziju: WTV u službi objektivnog informisanja građana




Gračanica će od naredne sedmice dobiti prvu privatnu komercijalnu TV kuću. Kako je za Kameleon izjavio glavni i odgovorni urednik Samir Zildžić, WTV će za početak emitovati svoj signal preko kablovskog operatera Wirac, koji pokriva Gračanicu, Srebrenik i Doboj Istok.

wtv„S obzirom da u Gračanici dugi niz godina ne postoji nijedna privatna televizija, rodila nam se ta ideja da napravimo televiziju koja bi objektivno izvještavala o nekim lokalnim temama, što bi povećalo informiranost naših građana“, dodao je Zildžić.

Zildžić pojašnjava da televizija nema dozvolu za emitovanje preko zemaljske mreže, ali da se na tome radi. Kako kaže, dobijena je dozvola od strane Regulatorne agencije za komunikacije i sa programom se starta od ponedjeljka.

„Trenutno ide testni program. Plan je da omogućimo gledateljima signal preko interneta te da u budućnosti naš signal postavimo u mrežu MOJA TV“, kazao je glavni urednik WTV za naš portal.

Za kraj kažu kako su poštivanje različitosti, tolerancija, promovisanje kulture, medijske kulture i pismenosti, te jačanje povjerenja javnosti, temeljna načela WTV Gračanica.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button