BiznisTuzlanski kanton

FOTO: Šetnja gradačačkim Sajmom između otvaranja i zatvaranja







Gradačac je u ova tri dana ugostio mnoge posjetitelje 43. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije i svi su zadovoljni do sada viđenim na mnogobrojnim štandovima.

Kao što je poznato, prvi dan je bilo svečano otvaranje Sajma i stručna savjetovanja vezana za poljoprivredu i prehrambenu industriju, dok su drugi dan obilježile dodjele medalja za kvalitet. Podijeljeno je ukupno 19 medalja za kvalitet izloženih proizvoda, od toga 14 zlatnih i pet srebrnih medalja, kao i tri posebna priznanja za kvalitet ocijenjenih rakija, likera i jakih alkoholnih pića.

Treći dan je protekao u nešto većoj posjećenosti od prethodnog, možda što je to pazarni dan, a možda je i gužva bila veća zbog zakrčenosti prilazu Sajmištu sa vozilima i robom koja je bila namijenjena pijaci.

Ipak značajno je napomenuti da je u posjetu Gradačcu došla delegacija prijateljskog grada Direna, koja je sa domaćinima obišla sajamske štandove.

Danas (subota) je predzadnji dan sajma, ali iz prakse od ranije obično bude i zadnji, jer već većina izlagača napusti štandove da bi stigli do domova.

Piše: Suad Krajnović

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button