Biznis

7 obaveza koje nosi novo radno mjesto




Kažu da je svaki početak težak. Ako ste u situaciji da mijenjate radno mjesto ili posao i karijeru iz temelja, sigurno su količine stresa i nervoze neograničene. Prilagodite se novoj sredini i uzmite za sebe najbolje od onoga što vam se pruža.

Da bi vam to pošlo za rukom, donosimo spisak od 7 poteza koje trebate povući ako sjedate za novi radni sto.

Možda će Vas zanimati i:

Ostanite u kontaktu sa starim poslovnim poznanicima. Pošaljite obavijest važnim poslovnim saradnicima o promjeni vašeg radnog mjesta, vašoj novoj ulozi i kontaktima na kojima vam se mogu javiti.

Saznajte što se od vas očekuje. I pristupite tome jako štreberski. U razgovoru sa svojim šefom, saznajte  šta se od vas očekuje kroz 7 dana, kakve planove ima za vas kroz prve tri sedmice na radnom mjestu, a kakve kroz mjesec dana i zapišite si to, uz vremenski rok dat za svaki posao.

zena u kancelariji

Upoznajte vaše radne kolege. Pozovite ih na radni ručak i upoznajte se međusobno. Napravite vi prvi korak naprijed.

Posmatrajte i slušajte. Pažljivo slušajte tokom sastanaka, posmatrajte kako se ostali ponašaju u uredu i prema vama, kako biste dobili bolju generalnu sliku o atmosferi, hijerarhiji i sveukupnoj filozofiji firme u kojoj radite.

Business-Environment

Upoznajte se sa dress code-om. I prilagodite se stilu koji promovira firma u kojoj radite.

Naučite sve trikove. Kako napraviti pozive prema inozemstvu, postaviti službeni e-mail, zašto printer ponekada ne radi najbolje, ko je u kuhinji zadužen za određene poslove, gdje je najbolje mjesto za ručak u blizini – sve o vašem poslovnom ambijentu.

Uživajte. Samopouzdani, nasmijani i puni pozitivne energije uživajte i iskoristite najviše što možete od prilike koja vam se pruža.

 

Izvor: modamo.info



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button