Tuzla

Ministar Omerović posjetio Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli

Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli ispunio ovogodišnji plan upisa.




Početak nove akademske 2024/2025. godine bio je povod da ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjeti Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli i razgovara s profesorima i studentima ove visoko školske institucije.

Omerović je poručio da je Medicinski fakultet renomiran fakultet, ne samo u Tuzli nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini, kao što su to i drugi fakulteti Univerziteta u Tuzli.

– Mi studente Medicinskog fakulteta u Tuzli podržavamo i dok studiraju kroz nabavku opreme kako bi postizali bolje rezultate ali smo prošle godine podržali i sve one doktore koji su bili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na osnovu skupštinske inicijative. Inter resornim pristupom Vlada TK je osigurala da se ukupno 110 mladih doktora angažuje da dobiju svoje prvo zaposlenje u zdravstvenim ustanovama na području TK. Nastavićemo podržavati Univerzitet u Tuzli, sve fakultete, idemo i u izgradnju Kampusa i želimo zaista da Tuzla bude grad obrazovanja, da TK bude područje obrazovanja – kazao je ministar Omerović.

Prema riječima dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Selmire Brkić, Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli ispunio je ovogodišnji plan upisa.

– Na Opći studij medicine je upisano 160 studenata a na Odsjek zdravstvenih studija 166 studenata. Kadar koji se školuje je izuzetno kvalitetan i mi oduvijek imamo i podršku Vlade TK i Ministarstva obrazovanja. Trenutno je u toku nabavka opreme za određene katedre i nastavne predmete Fiziologija, Patofiziologija i Anatomija i naravno očekujemo da će sama edukacija i školovanje naših studenata biti mnogo uspješnije i kvalitetnije uz kontinuiranu nabavku odgovarajuće opreme i edukaciju kadra – poručila je dekanesa Brkić, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button