Region

Putin pozvao Vučića na samit BRICS-a u Rusiju, srbijanski predsjednik ga odbio

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je svog kolegu iz Srbije Aleksandra Vučića na samit BRICS-a, koji se održava od 22. do 24. oktobra u Kazanu. Ipak, dobio je negativan odgovor.

Kako ističu ruski mediji, Aleksandar Vulin je prenio Putinov poziv, imajući u vidu da je boravio u posjeti Moskvi u prethodnih nekoliko dana.

Vučić se zahvalio na pozivu, ali da u tom periodu ima “inostrane goste” zbog čega neće moći prisustvovati. Treba istaći da još nije otkrio ko dolazi u Srbiju u tom periodu.

Također, govoreći za medije na gradilištu brze saobraćajnice Šabac – Loznica, Vučić je još dodao da u tom periodu planira put na sjednicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Podsjetimo, u nedavnom intervjuu je Vučić istakao da se Putinom nema direktan kontakt već dvije godine, odnosno od početka ruske invazije na Ukrajinu. Ipak, indikativno je da su brojni ministri iz Srbije imali sastanke direktno s ruskim liderom, a najviše ih je imao Vulin, koji je među najlojalnijim Vučićevim saradnicima.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button