Valter Tuzlanski

Sloboda spremna za prvu domaću utakmicu: U subotu dočekuje HŠK Posušje










FK Sloboda Tuzla u subotu na stadionu Tušanj igra utakmicu 2. kola Wwin lige BiH protiv HŠK Posušje, a tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla Marko Maksimović i golman Azir Muminović.

U protekloj sedmici nogometaši Slobode pripremali su se za prvu domaću utakmicu u Wwin ligi BiH, a šef struke ekipe s Tušnja očekuje da igrači odgovore na zadatke iu subotu ostvare pozitivan rezultat.

Možda će Vas zanimati i:

-Što se tiče naše utakmice protiv Posušja, ispratili smo i analizirali Posušje koje je također promijenio trener pred početak sezone. To je ekipa koja je prošle sezone sigurna bila jedna hit ekipa, roster je skoro nepromijenjen. Mislim da smo u ovoj sedmici iza nas pohvatali te stvari koje nisu dobro izgledale u prvoj utakmici. Sutra očekujem jednu Slobodu koja će moći odgovoriti na zadatke koji su postavljeni pred igrače. Čekam Slobodu koja je motivisana, ne pod pritiskom, jer je fudbal živa materija i dosta se pita i protivnik. Da sutra ne treba da bude upitno i da izvršavamo zadatke koji su ispred nas, da radimo iz minute u minutu i da moramo imati veću motivaciju od protivnika jer igramo kući i mislim da sam apsolutni optimist pred sutrašnju utakmicu, izjavio je Marko Maksimović.

Kada je u pitanju igrački kadar FK Sloboda Tuzla, stručni štab na raspolaganju nema sve igrače, što zbog povreda poput Hrvanovića i Šere, te administrativnih stvari zbog kojih novi igrači još uvijek nemaju pravo nastupa.

-U ovom trenutku imamo četiri igrača koja ne mogu još da nastupe, a vjerojatno će u budućnosti biti protagonisti prve ekipe. Mekić još nema pravo nastupa, Šero se povrijedio još protiv Igala, a Hrvanović je povrijedio petu pred Sarajevo. Međutim, sutra će biti mnogo mladih igrača, prije svega mnogo djece Slobode i to je jedan tim u koji vjerujem i koji će u daljoj vrijednosti pokazati svoje vrijednosti, poručio je Maksimović.

Novinarima se obratio i Azir Muminović, prvi golman FK Sloboda Tuzla koji vjeruje da momci mogu odigrati utakmicu u kojoj će na kraju upisati bodove.

-Spremali smo se za ovu utakmicu najprofesionalnije što možemo. Očekuje nas jedna teška utakmica protiv Posušja. To je ekipa koja je pokazala stabilnost, ali i mi imamo dobru momčad, a kroz neko vrijeme ćemo sve više napredovati i moći ćemo odgovoriti na zadatke koje pred nas stavi trener Maksimović. Vjerujem da smo svi u ekipi dovoljno motivisani za sutrašnju utakmicu pred domaćim navijačima i ako budemo radili ono što tražimo da sigurno ostvarimo pobjedu, izjavio je Azir Muminović.

Utakmica 2. kola Wwin lige BiH između FK Sloboda Tuzla i HŠK Posušje igra se u subotu na stadionu Tušanj s početkom u 18:45 sati uz direktan prijenos na Arena Sport TV. Ulaznice za utakmicu po cijeni od 10 KM dostupne su u klupskim prostorijama u Rudarskoj 2, CD Shopu Mido, UG Prijatelji FK Sloboda.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button