Lifestyle

Deset grešaka zbog kojih vam pizza ne uspijeva







Pizza majstori tvrde postoji deset grešaka zbog kojih pizza ne uspijeva biti onakva kakva bi trebala da bude.

Zato ukazuju da je najbolje brašno za pizzu nulerica, a može ga zamijeniti mješavina glatkog i oštrog, ali samo u određenoj mjeri.

Ako pripremate pizzu s pršutom, nemojte ga stavljati na vrh da ne bi zagorio. Stavljajte ga na tijesto premazano umakom od paradajza i zatim preko njega posložite ostale sastojke. Tako će pizza imati dobar okus, a pršut će zadržati sočnost.

Možda će Vas zanimati i:

Za one koji vole pizzu sa inćunima, preporuka je da ih prethodno isperu vodom, a zatim osuše. Šampinjone ostaviti da odstoje tri do četiri sata na sobnoj temperaturi ako tijesto ne bi preuzelo njihovu vlažnost i postalo bilo gnjecavo.

Nikada ne treba stavljati previše sira. Problem nastaje kad tijesto više ne može izdržati težinu sira, pa pizza izgubi svoj oblik.

Previše dodataka znači a se pizza neće ravnomjerno ispeći. Lako se može dogoditi i da tijesto zagori, a fil nije nije ni približno gotov.

Dodavanjem previše povrća koje pušta vodu, kao što je slučaj s tikvicama, tijesto za pizzu može nakon pečenja postati gnjecavo. Isto vrijedi i ako se povrće koje sadrži puno vode reže na prevelike komade.

Pizzu uvijek stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, i to na što višu temperaturu. Peče li se na niskoj temperaturi, tijesto može biti premekano ili vlažno.

Koristite li kupovno tijesto ili domaće koje je bilo u frižideru, prije pečenja mu pružite dovoljno vremena da se zagrije na sobnu temperaturu. U suprotnom će biti tvrdo i neukusno.

Koristite li valjak za tijesto budite oprezni kako ga ne biste previše razradili i ispuhali sve one mjehuriće zraka koji pružaju fantastičnu strukturu. Umjesto valjka bolje je zaprljati ruke.

Izvor: Radio Sarajevo

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button