KulturaU fokusu

ODBROJAVAMO DO FANTASTIČNOG MJUZIKLA “KOSA” U TUZLI










Kulturno – društveni pokret KultuRevolucija udruženja AkustikUm najavljuje izvedbu mjuzikla KOSA, koja će se održati u Kući plamena mira, na adresi Šetalište Slana Banja bb, u ponedjeljak 23.12.2019. s početkom u 20:00 sati.

Mjuzikl KOSA je režirala mlada multimedijalna crnogorska rediteljica Dušanka Belada, a mjuzikl je rađen po motivima Broadway mjuzikla “Hair (American Tribal Love-Rock Musical)” iz 1967, autora Džerom Ragnija i Džejms Radoa,

Autorsku adaptaciju su radili članovi ansambla – Ermin Avdić, Marija Novaković, Feđa Zahirović, Jasmina Ibrahimović, Marko Mirković, Sadika Kahrimanović, Husnija Ćoralić i Ana Milosavljević.

Muziku potpisuje Galt Mekdermot, uz autorske aranžmane članova ansambla Mak Redžić, Nejla Žunić, Amina Halilčević, Denis Bajrektarević, Azra Šišić, Tarik Rešidbegović, Lejla Alijević,  Semir Hasić, Šejla Hurić, Adin Bešlagić, Dino Hukić, Vedran Savić i Eldar Zubčević.

Prvo javno izvođenje mjuzikla KOSA bilo je 22.12.2018., čime je svečano završen i projekat “kultuRevolucija” u okviru kampanje “Budi junak svoje zajednice”, dok je prvo premijerno i samostalno izvođenje u produkciji KultuRevolucije bilo 09.02.2019.

Ovom izvedbom pokret KultuRevolucija obilježava pedeset godina od prve izvedbe mjuzikla KOSA na prostorima bivše Jugoslavije i godinu dana od prvog izvođenja u sopstvenoj produkciji.

KultuRevolucija je kulturno – društveni pokret nastao 2017. godine u Tuzli, radom na performansu „Gavran“ koji je plod saradnje mladih umjetnika sa prostora bivše Jugoslavije. Cilj KultuRevolucije jeste umrežavanje osoba koje se bave umjetnošću, kulturom i obrazovanjem, te njihovo profesionalno i društveno afirmisanje i beskompromosno kreiranje. Nosilac KultuRevolucije je Udruženje “akustikUm – Muzička omladina Bosne i Hercegovine”, a osnivač ovog pokreta je Eldar Zubčević.

Rezervacije ulaznica na brojeve telefona 062 355 355 i 062 222 500, broj mjesta ograničen. Cijena ulaznice je 7 KM.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button