Sport

Evropska jesen za bh. klubove je nedosanjani san, ispali su i Sarajevo i Zrinjski













Sarajevo i Zrinjski su završili ovoljetnu evropsku turneju nakon što su večeras, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, ispali od BATE Borisova, odnosno Malmea.

Bordo tim nakon što je poražen u Zenici sa 2:1, sinoć je u Bjelorusiji odigrao 0:0. “Plemići” su na Pacari u Širokom Brijegu u revanšu slavili sa 1:0, nakon što su prošle sedmice u Švedskoj izgubili sa 3:0. Gol je postigao Damir Šovšić sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi meča.

Sarajevo je odigralo odličnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu u kojem su bili dominantni, ali napadački učinak je zakazao.

Možda će Vas zanimati i:

Sjajno su se borili izabranici Husrefa Musemića, ali problem bi nastajao kada bi se približili golu bjeloruske ekipe. Nedostatak koncentracije, snage, ali i kvalitete bili su presudni da bh. prvak ne ugrozi BATE.

Kako se bližio kraj meča, Sarajevo je stezalo obruč pred golom BATE-a, koji se uglavnom fokusirao na čuvanje svog gola i prednosti iz prvog meča.

Odlične prilike za postizanje gola u 82. i 85. minutu imali su Velkoski i Handžić, međutim promjene rezultata nije bilo. Minut prije kraja regularnog dijela utakmice odličan šut je imao Mustafić, a golman BATE-a krajnjim naporima brani njegov udarac.

Bjelorusi su u sudijskoj nadoknadi mogli doći do vodstva nakon nekoliko kontranapada uzrokovanih greškama iscrpljenih igrača Sarajeva, ali nisu uspjeli u svojim namjerama, te je utakmica okončana bez golova.

U Hercegovini viđena je slična igra bh. ekipe. Zrinjski je napadao, ali je švedski tim rutinski kontrolisao utakmicu i zadržao ionako nedostižnu prednost.

Gledaoci su u prvom poluvremenu vidjeli tvrdu i borbenu igru na terenu, ali bez izrazitih šansi i golova.

I u drugom poluvremenu je viđen sličan scenario na terenu, a Zrinjski je uspio u posljednjim trenucima meča postići gol za pobjedu.

Tako je još jedne sezone za bh. klubove evropska jesen ostala nedostižan san. O evropskom proljeću da ne pričamo.

Izvor: fokus.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button