Sastojci:
60 dkg piletine,
1 kašika crvene paprike,
5 dkg maslaca,
70 dkg prase,
so, suhi začin,
1 dl kiselog vrhnja.
Priprema:
- Piletinu narežite na komade. Prasu operite i narežite na kolutove. Na maslacu popržite narezano meso, posolite i dodajte prasu, vegetu i papriku.
- Sve dinstajte, dodajući malo vode, dok ne omekša. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Poslužite sa pire krompirom.
Čitajte sljedeće
19 sati ranije
Jedna od finansijski najstabilnijih zemalja na svijetu sada i plaća ljudima da se presele tamo
1 sedmica ranije
Tuzlanski kanton – mjesto gdje se kultura, avantura i mladost susreću
2 sedmice ranije
Održani Dani poduzetništva žena: Vizija budućnosti kroz deceniju borbe i uspjeha
2 sedmice ranije
Istraživanje: Uposlenici jedan radni dan sedmično potroše na besmislene zadatke
Back to top button