U fokusu

GODIŠNJICA ZLOČINA: “Sine, ubiše mi te…” (VIDEO)




Nura je krajem 1994. godine u Srebrenici izgubila muža Aliju. Nakon toga, 25. maja 1995. godine, u masakru na tuzlanskoj Kapiji poginuo joj je 24-godišnji sin Admir, a svega nekoliko mjeseci kasnije, izgubila je i drugog sina 16-godišnjeg Azmira.

Azmir je imao svega 16 godina kada su ga, pucajući mu u leđa, ubili pripadnici zloglasne jedinice “Škorpioni”, krajem jula ili početkom augusta 1995. godine, na lokaciji Godinjske Bare kod Trnova.

Možda će Vas zanimati i:

Bio je osmi razred, nije bio ni završio školu kada je pala Srebrenica. Otišao je preko šume. Ispratila sam ga, a on se kratko nakon toga vratio. Pitala sam ga: ‘Sine, što si se to vratio?’ On mi je rekao: ‘Nisam te mama poljubio, ja sam se vratio da te poljubim.’ Poljubila sam ga. Idi sine, rekoh mu, a znala sam da se više nikada neće vratiti”, u suzama priča Nura Alispahić.

“Ja sam upalila televizor u 10 sati preksinoć. Normalno upalila, nisam ni znala o čemu se radi. Samo javiše, nažalost sad će majka poznati sina, a sestra brata.  Pokazaše njih četvoricu, i pobiše ih. Onda pokazaše još dvojicu, opsovaše im nešto i kažu sklonite ih. Moj sin i još jedan. Oni njih skloniše. Oni ubiše onog ispred njega, a moj sin se okrenuo i gleda, kao da traži neku pomoć. Kako se okrenuo i pogleda, oni ga ubiše, a on pade na zemlju. A ja zapomaga, sine ubiše mi te…”



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button