Festival Savremene ŽeneTuzlaU fokusu

Festival savremene žene i Indonezijska ambasada donijeli dašak Indonezije u Tuzlu







Ambasada Indonezija je u sklopu Festivala savremene žene organzirala tradicionalni doček jučer u 16 sati u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, gdje je predstavila svoju kulturu i tradiciju.

Goste su dočekali sa crnom kafom, te ih počastili ručkom. Svi prisutni su imali priliku pogledati uživo tradicionalni indonezijski ples koji su iz Indonezijske ambasade izveli uz zvukove svoje muzike i u svojoj tradicionalnoj nošnji istkanoj poznatom indonezijskom tehnikon dekoracije tekstila – batik.

Specijalna gošća iz Indonezije bila je Yunni Indrani koja je danas govorila na panel diskusiji u Bingo City Centru.  Osnivačica „PT Trust Consulting Group“ je kazala da joj je zadovoljstvo što upravo u BiH priča svoju životnu priču i govori o poslovnim podvizima.

Možda će Vas zanimati i:

Amelia Achmad Yani, ambasadorica Indonezije u BiH, bila je prisutna na sinošnjem svečanom otvorenju Festivala savremene žene i u obraćanju publici je rekla koliko su Indonezija i BiH  zapravo slične. Ispričala je da na početku nije ni znala gdje dolazi, ali kada je stigla bila je oduševljena gostoprimljivošću ljudi, prirodnim ljepotama naše zemlje, ali i bosanskim specijalitetima.

Inače, Indonezija je i zemlja partner ovogodišnjeg Festivala savremene žene koji se u Tuzli održava od 11. do 14. aprila i okuplja oko 100 govornica iz 17 zemalja svijeta.

Podsjećamo kako se tokom Festivala u partnerstvu sa udruženjima poslovnih žena iz Slovačke, Češke Republike i Mađarske a pod pokroviteljstvom Višegradskog fonda, održava i OWEN Summit.

Owen summit je jedinstvena prilika za povezivanje žena preduzetnica, podsticanje brojnih partnerstava i zajedničkih poduhvata.

Velike zahvale sponzorima koji su podržali Festival savremene žene 2019.:

Sparkasse bank, Meggle, EmGallerie, Deon, Centralno grijanje Tuzla, Grawe osiguranje, Menprom, Mastercard, Kabil, Kypers, Telefunken, Profine, Prolab, Mi-Bospo, Orbico Beauty, Podravka, Cine -Star, Violeta, Olimpija, Vegamix, Povratak, Narodno pozorište Tuzla, Centar za kulturu Tuzla, Mona, Kozmetičko frizerski studio Ogledalce, Solana Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button