BiHU fokusu

Do subote vrijeme ovakvo







Prije podne pretežno oblačno. U Bosni lokalno će padati slaba kiša. U drugoj polovini dana lokalno slabi pljuskovi u Bosni, većinom na sjeveru i sjeveroistoku. U poslijepodnevnim satima prognozira se smanjenje oblačnosti u Hercegovini, Krajini i zapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U četvrtak, 06.09.2018., u većem dijelu zemlje će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne pretežno oblačno se prognozira u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Možda će Vas zanimati i:

U petak, 07.09.2018., u Bosni i Hercegovini prije podne će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla i niska naoblaka. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30°C.

U subotu, 08.09.2018., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni padavina će biti i prije podne, a u Hercegovini u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button