SportU fokusu

ZMAJEVI VEČERAS PROTIV BUGARSKE – Prosinečki: Svi će dobiti svoju šansu










Fudbaleri BiH će večeras od 18 sati u Razgradu odigrati prijateljski susret sa domaćom selekcijom Bugarske, piše sport1.ba.

Izvjesno je da će zbog molbe Rome vjerovatno biti pošteđen kapiten zmajeva Edin Džeko, koji će meč vjerovatno početi s klupe. Moguće je i da neće zaigrati Sead Kolašinac, fudbaler Arsenala, a zbog povrede bi mogao biti odsutan i stoper grčkog AEK-a Ognjen Vranješ.

“Najvažnije je da su svi zdravi. Naša prva utakmica s onim najboljim igračima što ima BiH. Odigrat ćemo dobru utakmicu kakvi god budu uvjeti”, rekao je Prosinečki, a nakon toga je ponovio da je svaka utakmica bitna.

“Bugarska se nije kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji kao ni mi. Ipak, uvijek je imala talenta i sigurno je da je dobra reprezentacija. Znamo puno o njima. I kada sam bio selektor Azerbejdžana prije dvije godine u kvalifikacijama za EP, igrali smo sa Bugarima, a od tada je gro igrača isti u njihovoj reprezentaciji. Ići ćemo na pobjedu mada to nije primarni cilj. Ipak, rezultat je uvijek bitan zbog samopouzdanja i atmosfere u ekipi”, kazao je Prosinečki i naglasio da će svi dobiti šansu.

“Svi će dobiti određenu minutažu u prijateljskim utakmicama s Bugarskom i Senegalom. Imat ćemo puno prijateljskih utakmica s kvalitetnim reprezentacijama do kvalifikacija poput Turske, Španije pa sada Bugarske i Senegala i to je dobro, da se dobro spremimo”, poručio je bh. selektor.

Izvor: sport1.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button