Sport

PREOKRET U TRI MINUTE: Juventus u četvrtfinalu Lige prvaka! (VIDEO)

Nakon što su sinoć plasman u četvrtfinale Lige prvaka izborili Real Madrid i Liverpool, večeras su to uspjeli uraditi još Juventus i Manchester City.

Možda će Vas zanimati i:

Juventusu niko nije davao velike šanse nakon 2:2 iz Torina, ali je Stara dama ipak pokazala da ima mnogo više iskustva u ovako važnim utakmicama te da su najbolji kada je to najpotrebnije. Juventus je pobijedio 2:1.

Londonski tim stigao je do prednosti u 38. minuti susreta, a strijelac je bio Južnokoreanac Son. Ipak, Juventus se vratio u nastavku i za svega tri minute napravio veliki preokret. Prvo je u 64. minuti pogodio Higuain, da bi vodstvo i ispostavit će se pobjedu talijanskom prvaku donio Dybala.


Manchester City je pitanje prolaska u četvrtfinale završio još u Baselu kada je istoimenog rivala deklasirao sa 4:0, pa je sebi mogao dopustiti luksuz da večeras na svom Etihadu izgubi sa 2:1.

Građani su očekivano poveli u 8. minuti preko Gabriela Jesusa, ali ono što nije bilo očekivano dogodilo se u nastavku susreta. U 17. minuti je izjednačio Elyounoussi, da bi Lang u 71. minuti preokrenuo rezultat u korist švicarskog prvaka. Tako je i završeno, pa je lider Engleske lige zasluženo prošao dalje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button