SportU fokusu

LIGA PRVAKA: U četvrtfinale prošli timovi koji zajedno imaju 19 titula prvaka Evrope (VIDEO)










Fudbaleri Liverpoola i Real Madrida večeras su izborili plasman u četvrtfinale ovogodišnje UEFA Lige prvaka, a zanimljivo je da ova dva tima imaju zajedno 19 naslova najboljeg na Starom kontinentu.

Liverpool je praktički završio sve u prvoj utakmici kada je deklasirao Porto u gostima sa 5:0. Na Anfieldu su večeras Redsi rutinski odradili posao, a utakmica je završena bez pobjednika 0:0.

Liverpool – Porto

Engleski tim bio je bolji, ali nije stvorio mnogo šansi za postizanje gola. Ipak, to nije ni bitno, s obzirom da je tim Jurgena Kloppa ostvario svoj cilj.

Mnogo interesantnije je bilo u glavnom gradu Francuske gdje su se sastali PSG i Real Madrid. Španski tim je u Pariz ponio prednost od 3:1, a večeras su slavili sa 2:1.

Real Madrid je došao do vodstva u 51. minuti. Nakon dobre akcije ubacio je Vasquez, a Ronaldo glavom postigao gol kojim je samo potvrdio prolazak Kraljeva u četvrtfinale. Unatoč igraču manje jer je isključen Verratti, domaći tim je uspio u 71. minuti izjednačiti preko Cavanija.

I ono malo nade za domaći klub “palo je u vodu” nakon gola Casemira u 80. minuti. Osim toga, Real je u drugom poluvremenu još dva puta zatresao okvir gola francuskog prvaka i na taj način ipak pokazao da je trenutno kvalitetnija ekipa.

Sutra u terminu od 20:45 sati gledamo još dva susreta osmine finala. Na Etihadu igraju Manchester City i Basel, a na Wembleyu su takmaci Tottenham i Juventus.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button