SportU fokusu

FOTO: 50 godina stara fotografija FK Sloboda pokazuje gdje je danas bh. fudbal










Gdje ide bh. fudbal i da li uopšte ide ili stagnira?

Odgovor na ovo pitanje “leži” u jučerašnjoj nevjerovatnoj situaciji koja se dogodila pred derbi između Željezničara i Sarajeva kada su sprejem ofarbane lopte u crveno, ne bi li ista bila vidjljiva na “bijelom pokrivaču”.

Živimo u vremenu pametnih telefona. Svi mi jednim klikom možemo saznati vremensku prognozu za sutrašnji i preksutrašnji dan, sedmicu unaprijed, pa čak i mjesece. Ipak, Željezničar je utakmicu dočekao sa jednom ili dvije lopate i par radnika koji će očistiti snijeg.

Jeste, al’ kad bi se zajeb*****!!!

To se isto dogodilo i Slobodi par puta. Najave snijeg, ljudi na tušanjskom stadionu su iznenađeni i za 24 sata pomjeri se utakmica protiv Čelika.

Hajde i da se to dogodi, pa nas iznenadi snijeg, jer nekad zaboga pogriješe i meteorolozi, ali zar je moguće da Nogometni savez BiH nema tzv. “zimske lopte” u drugim bojama za ovakve situacije?

Čačkajući po FB, na stranici “Tuzla kroz sport” koju vodi istaknuti fudbaler i legenda Slobode, naletih na objavu koja kaže:

“Sloboda je ‘zimsku loptu’ imala prije 50 godina. Sa lijeva na desno stoje: Avdičević, Mešković, Šehić, Fazlić, Altarac i Gerum… Sa lijeva na desno čuče: Nalić, Jusić, Jevremović, Trifunović i Hukić.”

Kažu, slika govori više od 1.000 riječi, tako da i ova fotografija FK Sloboda od prije 50 godina dovoljno kazuje razliku između tadašnjeg i sadašnjeg vremena kada je fudbal na ovim prostorima u pitanju.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button