BiH

Sutra u Sarajevu promocija knjige prof. Najila Kurtića













Univerzitetski profesor Najil Kurtić, u nedjelju, 26. novembra 2107. godine u Sarajevu će promovisati svoju knjigu “Kvantitativna i kvalitativna analiza sadržaja”, čiji je izdavač IKD University press – Magistrat izdanja Sarajevo.

Ova knjiga se sastoji iz dva poglavlja. U prvom poglavlju pregledno je i sistematično izložen algoritam kvantitativne, a u drugom poglavlju kvalitativne analize sadržaja. U oba slučaja naglašen je značaj teorijske konceptualizacije istraživanja.

Možda će Vas zanimati i:

“Izložio sam upotrebljive recentne koncepte mogućih predmeta istraživanja, istraživačkih pitanja, različitih teorijskih okvira, istraživačkih koncepcija. Međutim, namjera mi nije da zarobim studente, odnosno istraživače u predstavljene koncepte i kategorije. Želja mi je da ih ohrabrim i podstaknem na samostalni istraživački rad, koji bi se sastojao od širenja teorijskog okvira unutar kojeg će se konceptualizirati istraživanje”, pojasnio je Kurtić.

O knjizi će na ovoj promociji, koja će se održati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu sa početkom u 16.30 sati govoriti profesorica Jelenka Voćkić Avdagić i profesor Damir Kukić.

NAJIL KURTIĆ:

Redovni je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Prvi angažman na Univerzitetu u Tuzli imao je kao viši asistent na Ekonomskom Fakultetu u Tuzli u periodu 1996. do 1998. godine na predmetu Psihologija rukovođenja i poslovno komuniciranje. Prvi angažman na poziciji nastavnika je dobio 1998. godine na Ekonomskom fakultetu kao docent na užoj naučnoj oblasti marketing i izvodio nastavu na predmetu Marketing komuniciranje.

Koautor je i potpisnik elaborata o osnivanju studijskog odsjeka Žurnalistika na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Od 1998. godine je u radnom odnosu na Filozofskom fakultetu. Više godina je bio voditelj studijskog odsjeka Žurnalistika. U tri mandata je bio prodekan za nastavu na Filzofskom fakultetu a u jednom mandatu prodekan za naučno – istraživački rad.

Dao je značajan doprinos u prilagođavanju nastavnih planova i organizacije nastave bolonjskom modelu obrazovanja. Autor je elaborata o osnivanju prvog postdiplomskog i prvog doktorskog studija na studijskom odsjeku žurnalistika. Bio je voditelj postiplomskog studija Komunikologija i voditelj prvog doktorskog studija na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Objavio je 11 naučnih knjiga i više desetina naučnih radova. Knjiga Masovno komuniciranje, u izdanju Golden market iz Zagreba je dobila nagradu Dialogos za najbolju knjigu iz oblasti teorije i kulture medija u 2014. godini.

SVI STE DOBRODOŠLI!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button