Sport

FOTO: Omladinski pogon FK Sloboda u posjeti učenicima OŠ Tušanj




U proteklom periodu, Omladinski pogon FK Sloboda Tuzla radio je na pripremi i organizaciji projekta čija realizacija obuhvata obilazak osnovnih škola na području grada Tuzla i predstavljanja škole fudbala sa ciljem omasovljena Omladinskog pogona.

“Realizaciju projekta započeli smo obilaskom Osnovne škole Tušanj, koja je smještena neposredno u blizini našeg stadiona i koju možemo smatrati porodičnom sobom našeg kluba. Direktorica škole, sa velikim zadovoljstvom je podržala ideju i sam projekat čiji cilj jeste omasoviti Omladinski pogon FK Sloboda Tuzla”, izjavio je Nedim Omerović, rukovodilac škole fudbala FK Sloboda Tuzla.

Možda će Vas zanimati i:

Cilj Omladinskog pogona FK Sloboda Tuza jeste da članovi koji pohađaju školu fudbala, kroz školske i sportske aktivnosti razviju, najprije ljudski, a zatim i sportski duh.

“Naš cilj je da naši novi članovi, prije svega kroz školske aktivnosti, zatim kroz sportske aktivnosti na stadionu i kroz trenažni proces budu zdravi, budu dobri ljudi, pa onda dobri sportisti. Kada kažemo, sportisti, prvenstveno mislimo na fudbal i treba istaći da je nama vrlo bitna uska saradnja sportskih radnika, školskih radnika  i roditelja koja može dovesti do boljeg raspoloženja i razvijanja sportskog, ali i ljudskog duha”, rekao je Nedim Omerović.

Tokom posjete OŠ Tušanj, članovi Omladinskog pogona, Nedim Omerović, Vedran Kovačević i polaznik škole fudbala FK Sloboda, Haris Hasanović podijelili su učenicima informativne letke, upisne listove te prigodan raspored časova, a u narednom periodu planiran je obilazak ostalih škola na području Tuzle.

Sve  zainteresovane škole koje žele da se uključe u realizaciju projekta i oni koji žele da njihova djeca budu dio Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla potrebno je da se jave rukovodiocu škole fudbala, Nedimu Omeroviću na broj telefona 060/3109-263 ili putem kontakt forme na internet stranici Fksloboda.ba.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button