Sport

Zmajevima sada ni drugo mjesto ne garantuje baraž!




Porazom na Kipru, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je napravila veliki korak unazad kada je plasman na Mundijal u Rusiju u pitanju, a postoji mogućnost da nam i drugo mjesto ne bude dovoljno za baraž, piše scsport.ba.

Ukoliko reprezentacija BiH slavi u posljednja tri duela kvalifikacija, a Grčka ne pobijedi Belgiju na svom terenu u nedjelju, Zmajevi će kvalifikacije završiti na drugom mjestu koje je projektovano za plasman u baraž. Ipak, u dodatno doigravanje će ići osam najboljih drugoplasiranih ekipa, tako da će jedna selekcija, od njih devet, otpasti.

Možda će Vas zanimati i:

Aktuelne informacije nikako ne idu na ruku reprezentaciji BiH. Naime, trenutno Grčka zauzima drugo mjesto u našoj grupi i ne nalazi se na poziciji najgore drugoplasirane. Ipak, Grčka ima samo tri boda više od Crne Gore (trenutno selekcija koja je drugoplasirana, ali ispada iz baraža), ekipe koja ima i utakmicu manje na toj imaginarnoj tabeli koja će odrediti ko to ne ide u baraž uprkos izborenom drugom mjestu.

Ukoliko bi BiH završila kao drugoplasirana, rezultati iz ostalih grupa nikako nam ne idu na ruku. Tako da ni potencijalnih šest bodova iz utakmica s Belgijom i Estonijom (protiv Gibraltara se ne računa) vjerovatno ne bi bilo dovoljno da izbjegnemo eventualni najgori plasman među drugoplasiranim ekipama.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button