BiHLifestyle

Pomfrit iz Srebrenice dobio Halal certifikat




U prostorijama kompanije Srebreničanka d.o.o Srebrenica održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010. Halal certifikat direktoru kompanije, gospodinu Osmanu Agiću uručio je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić.

Certifikacijskim auditom, koji je izvršen u junu ove godine, utvrđeno je da kompanija Srebreničanka doo Srebrenica ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010 te da joj se može uručiti halal certifikat. „Implementacijom zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 stvoreni su uslovi da se proizvodnja iz ove i narednih sezona obavljaja po zahtjevima halala.

Možda će Vas zanimati i:
bty

Osim toga, raduje nas činjenica da se paleta halal proizvoda proširuje sa proizvodima iz domaće proizvodnje te će na taj način biti ispunjeni zahtjevi kupaca halal proizvoda i podržane ambicije ove kompanije da svoje proizvode plasira na inozemna tržišta.

Ovo je prva kompanija iz ovog dijela BiH i želimo na ovaj način doprinijeti konurentnosti proizvoda kako bi se dala podrška održivom povratku“ – rekao je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić. Kompanija Srebreničanka d.o.o Srebrenica počela je sa radom u 2016. godini. Radi se o jedinstvenoj kompaniji u ovoj regiji koja se bavi proizvodnjom pomfrita i drugih proizvoda od krompira.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su sljedeće vrste proizvoda: pomfrit, kriške krompira i pljeskavice od krompira. Proizvodi će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvalitete. Kompanija svoje proizvode plasira na domaće tržište, navodi se u saopćenju.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button