Sport

Naši Zmajevi polako stižu na okupljanje: Baždarević ima glavobolje, ali zna i koji je ključ uspjeha protiv Grčke













Selektor fudbalske reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević je na današnjem obraćanju javnosti istakao da se nada da će ekipa biti kompletirana u nedjelju, piše sport1.ba

“Važno je da nas podržite, a mi ćemo učiniti sve da se spremimo za ovu utakmicu koja je izuzetno bitna. Svi stižu danas, osim onih koji su igrali sinoć u Turskoj i Grčkoj, te Miralema Pjanića i Harisa Medunjanina koji su svi zauzeti svojim klupskim obavezama. Mislim da će u nedjelju ekipa biti kompletirana. Večeras će na treningu biti prisutno 20 igrača”, rekao je Baždarević dodavši:

Možda će Vas zanimati i:

”Razloga za optimizam ima. Moramo biti sretni da igramo ovakve utakmice koje su najljepše, ali znamo da imamo puno odgovornosti i obaveza. Razloga za zabrinutost svakako ima. Nakon Milana Đurića, Seje i Emira koji nisu tu, izostanci Milićevića i Pavlovića, još ne znamo šta će biti sa Vršajevićem su glavobolje. To su sve glavobolje, ali ipak, moramo misliti na one koji su tu da što bolje odradimo ono što smo spremili kao program. Najvažnije je da oni koji su ovdje da su zdravi i da radimo ono što je predviđeno planom i programom i da ćemo dati sve od sebe da osvojimo tri boda u Zenici”.

Mnogi reprezentativci naše zemlje su došli na okupljanje sa pozitvnom energijom, a Baždarević smatra da je to prednost za naš nacionalni tim.

”Važno je što dolaze sa pozitivnom energijom i dobrim rezultatima. Umor je prisutan, ali imamo vremena do petka da se odmorimo i da tu njihovu pozitivnu energiju prenesemo na cijelu grupu i da spremni dočekamo Grčku koja neće biti nimalo lagan protivnik. Želimo napraviti dobar rezultat i odigrati dobru utakmicu”, dodao je naš selektor.

Selektor Grčke Michael Skibbe ima mnogo problema sa povredama ključnih igrača, te bi im odgovarao i neriješen rezultat u Zenici. Grčka je poznata kao reprezentacija koja igra čvrsto, a novinare je zanimalo da li Zmajevi mogu ponoviti pobjedu od 3:1 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

“Teško je reći. Imaju problema kao i mi. Grčka je pokazala drugo lice u Belgiji u odnosu na utakmicu protiv nas u Grčkoj, prema tome moramo biti spremni jer za protivnika imamo ekipu koja je čvrsta i agresivna, te koja zna iznenaditi u kontrama. Mislim da neće doći da se brane jer mogu biti rasterećeniji od nas. Moramo biti spremni za kompletnu utakmicu sa puno htijenja i dobre igre, pa prema tome vidjećemo šta će biti”.

Izvor: sport1.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button