Sport

FOTO: Rukometna drama kakva se rijetko viđa! Ludi remi Jedinstva i Gruda!













Rukometna drama u Tuzli kakva se rijetko viđa! U velikom derbiju Premijer lige BiH večeras su se u Mejdanu sastale igračice Jedinstvo AtlasRelaxa i Gruda, a susret je završen neriješeno 26:26.

A moglo je biti i drugačije. Pola minute do kraja gošće su vodile sa 24:26, a onda su uslijedila dva ekspresna pogotka Labudica. Midžić je pogodila 15 sekundi do kraja za 25:26, a u narednom napadu ekipe Gruda domaće vrše presing, loptu oduzima Sorak koja krajnjim naporima, vjerovatno i pod faulom postiže gol za veliko slavlje na tribinama.

Možda će Vas zanimati i:

Marijana Sorak je nakon toga doživjela povredu glave, ali na svu sreću čini se da ona nije toliko ozbiljna. Bek Jedinstva tako se prometnula u heroja susreta.

Inače, Grude su vodile u većem dijelu utakmice. Na poluvremenu je bilo 10:14, te su u nastavku u više navrata imale tri gola prednosti. Labudice su često stizale, ali u ključnim momentima su gubile lopte i griješile te nisu uspijevale doći do izjednačenja, sve do samog finiša kada se i odigrala gore opisana drama.

U ekipi Jedinstva 7 golova je postigla Neira Midžić, dok je 4 dodala Indira Horozović. U gostujućoj ekipi Gabriela Gudelj je pogodila 8 puta, a Amanda Marić 5.

Grude su sa ovim bodom uspjele odbraniti titulu prvaka BiH, dok su Labudice osigurale drugo mjesto u Prvenstvu. Ova dva tima možda se sastanu i u završnici Kupa naše zemlje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button