Sport

VIDEO: Bayern žestoko “pokraden” u Madridu, sudije “pogurale” Real u polufinale!










Nakon što je u Minhenu poražen od Reala sa 1:2, niko Bayernu nije davao mnogo šansi pred gostovanje na stadionu Santiago Bernabueu. Očigledno su u prolaz vjerovali samo njemački prvaci, međutim suci im nisu dali. Real je pobijedio 4:2 nakon produžetaka.

Bayern je bio dominantan u većem dijelu utakmice, a poveo je preko Lewandowskog u 53. minuti. Prethodno je Casimiro napravio faul u kaznenom prostoru. Poljak je pucao penal i pogodio.

Real je u nastavku zaigrao bolje, a plod svega bio je gol Ronalda koji je uspio izjednačiti u 76. minuti. Casemiro je centrirao, a Portugalac glavom postigao još jedan gol u Ligi prvaka.

Ipak samo dva minuta kasnije Bayern je opet poveo. Nakon smušenosti u odbrani domaćeg tima, Sergio Ramos je postigao autogol i utakmicu odveo u produžetke.

Ključni trenutak meča dogodio se u 83. minuti kada je mađarski sudac Kassai Čileancu Vidalu dodijelio drugi žuti karton za faul kojeg ovaj nije napravio. Bayern je tako u produžetke ušao sa deset igrača.

Sudijske odluke i definitivno su odlučile utakmicu u 105. minuti. Ramos je poslao loptu u kazneni prostor, tamo je bio Ronaldo koji se aktivirao iz ofsajda i postigao drugi gol na utakmici za rezultat od 2:2.

Bayern se do kraja očekivano raspao te primio još dva gola. Ronaldo je pogodio i treći put u 110. minuti, a nakon sjajnog solo prodora lijevok beka, Brazilca Marcela.

https://streamable.com/3txhk

Samo par minuta kasnije još jedan gol u mreži Bavaraca. Asensio je napravio individualnu akciju, uletio u kazneni prostor gostiju i rutinski pogodio.

Do kraja više nije bilo golova. Real je završio u polufinalu, a Bayernu će vjerovatno naredni potez biti žalba na ovo katastrofalno suđenje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button