U fokusuVijesti

MUP RS: Narušavanje reda i mira na biračkim mjestima










Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijelog bh. entiteta Republika Srpska je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je u MUP-u RS.

Kako su naveli u entitetskoj policiji, do sada su zabilježena dva incidenta, i to:
– na području Policijske uprave Banja Luka na biračkom mjestu u naselju Šargovac u 07:55 časova pojavila se osoba M.M. u vidno alkoholisanom stanju, koji je svojim ponašanjem narušavao javni red i mir. Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na mjesto događaja i osobu M.M. lišili slobode. Ova osoba je odbila alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

– na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, u 08:20 časova članovi biračkih odbora uočili su kod dvije starija osobe N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije. Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod istih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a RS koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Navedeno biračko mjesto bilo je zatvoreno blizu 20 minuta, a navedeno glasačko mjesto bit će otvoreno do vremena potrebnog da se ovaj period nadoknadi.

N1



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button