Sport

Oglasio se Efendić: Sloboda mi je ponudila mizerne uslove, to ne mogu prihvatiti!










Samir Efendić je završio svoju epizodu u Slobodi. Ovaj defanzivac koji je dijete tuzlanskog kluba je u razgovoru za Sport1 istakao da mu je Uprava Slobode ponudila mizerne uslove koje on sigurno neće prihvatiti.

”Ja sam Upravi Slobode rekao prije kraja prvenstva, dao sam im riječ, tako da kažem, da ću prvo razgovarati sa njima oko produženja ugovora tako da sam čekao da mi se jave. Nisu mi se javili 15 dana dok smo bili na odmoru i jučer sam obavio razgovor sa predsjednikom koji mi je ponudio mizeran ugovor. Ja mislim da to nisam zaslužio, dijete sam Slobode, rekao sam OK, vi možete toliko, ja ću vam se javiti u sljedećih nekoliko dana sa odgovorom. Ipak, ne vjerujem da ću to prihvatiti”, rekao je Efendić i potom dodao:

”Imam dvije-tri konkretne ponude, ali neću još da žurim. Čekam još nešto bolje od toga. Sigurno je da se više neću pojavljivati na treninzima Slobode, žao mi je što se to tako izdešavalo, bio sam spreman na kompromis i dogovor, oni su mi ponudili mizerne uslove koje zaista ne mogu prihvatiti”.

Prethodnih dana aktuelna je bila informacija oko njegovog prelaska u redove Sloge iz Siminog Hana kod bivšeg predsjednika Slobode Azmira Husića, ali Samir Efendić ističe da ga niko nije zvao iz ovog kluba.

”Nekoliko ljudi me već zvalo u vezi toga. Ne znam ništa o tome, Azmir me nije kontaktirao, da li postoji interesovanje ne znam stvarno. Meni je cilj da nađem inostrani angažman, ali iz Sloge me niko nije zvao”, govori sada već bivši defanzivac Slobode. Efendić smatra da mizerne uslove ponuđene od strane nove Uprave neće prihvatiti ni drugi igrači.

”Oni su smanjivali ugovore do 70 posto. To nije bilo smanjivanje ugovor od 10, 20 posto već 70 posto. Mislim da je to mizerno i da nije pošteno. Što se tiče drugih igrača, mislim da ni oni neće to prihvatiti jer se ja družim sa njima”, završio je Efendić.

Izvor: sport1.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button