Sport

Srbija u polufinalu Eurobasketa: Imali smo moć u očima! (VIDEO)













Ovogodišnje Eurobasket ušao je u samu završnicu, a večeras je na programu prva polufinalna utakmica između Španije i Slovenije.

Nakon što su Rusi jučer izborili polufinale pobjedom nad Grcima, svoju moć pokazala je Srbija koja je i bez nekoliko standardnih prvotimaca izborila plasman među četiri najbolje. Stradala je Italija koja nije imala previše šanse, a rezultat je glasio 83:67.

“Možda je ovo bila naša najčvršća odbrambena utakmica do sada na turniru. Na tome smo radili. Iz toga smo izvlačili snagu. Bili su ekstremno fokusirani i čestitam im na fizičkoj snazi, na inteligenciji u svakom napadu… Imali smo moć u očima, bili smo spremni za svaku ofanzivu Italijana. Znali smo da imaju odlične šutere, uradili smo odličan posao na njihovim najboljim napadačima”, izjavio je poslije utakmice selektor Srbije, Saša Đorđević.

Sa druge strane, selektor Italije Etore Messina, naravno nije bio zadovoljan.

“Mislim da odnos skokova (44:19 u korist Srbije) govori sve o ovoj uitakmici. Očigledno je da smo se mučili u reketu, pod košem i naravno da su koristili svoja oružja. Pokušali smo da sakrijemo svoje slabosti, ali nismo uspjeli. Bilo je ovo sjajno ljeto za nas, imali smo mnogo promjena, problema, ali smo ušli u najboljih osam. Igrali smo srčano, sa željom i ne mogu da osjećam ništa drugo osim zahvalnosti za svoje igrače”, rekao je Messina.

Nakon današnjeg polufinala između Španije i Slovenije, druga borba za finale između Rusije i Srbije na rasporedu je u petak. Oba meča su u terminu od 20.30 sati.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button