Crna hronika

Policija provjerava informacije o ubijanju pasa u Novom Travniku










Policija provjerava informacije o tome da su u Novom Travniku ustrijeljena dva napuštena psa, te da su ih jutros građani pronašli u glavnoj gradskoj ulici – potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Rusmir Prohan.

– Ovaj slučaj nije prijavljen policiji, međutim, među građanima se pojavila informacija o dva ubijena psa, pa je policija izašla na teren. Nisu pronađena tijela ubijenih pasa i radi se na provjeri i prikupljanju saznanja o eventualnim počiniteljima – kazao je Prohan.

Ubijeni psi su, prema dojavama građana koji su dostavili i fotografije lokalnim medijima, pronađeni jutros oko 7 sati u Ulici kralja Tvrtka u Novom Travniku.

Za izazivanje opće opasnosti Kazneni zakon Federacije BiH predviđa kaznu od tri mjeseca do tri godine zatvora, dok je za mučenje i ubijanje životinja predviđena novčana kazna ili kazna do šest mjeseci zatvora.

Jednogodišnja kazna zatvora može se izreći osobama koje muče i ubiju životinju radi pribavljanja imovinske koristi ili životinju koja pripada zaštićenoj vrsti.

 

 

Izvor: FENA



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button