Lifestyle

EMIR ŠEHERAC: “Ljubav me vodi ka ostvarenju mojih snova”










Na mlade, talentovane ljude, koji žele da isplivaju u moru onih koji imaju ili misle da imaju šta pokazati, nailazimo svakodnevno. Mnogo ih je “na isti kalup”, ali postoje i oni koji se izdvajaju iz mase.

Emir Šeherac je mladi Tuzlak, koji pripada ovim drugim – koji se izdvajaju. Ovaj momak posjeduje posebnu energiju i jako je harizmatičan. A kad pusti glas i zapjeva, prosto vas obuzme neka milina.

Možda će Vas zanimati i:

Družili smo se s Emirom u studiju Kameleon radija u jutarnjem terminu. U našem jučerašnjem jutarnjem programu mogli ste čuti anđeoski glas koji je akapela pjevao dio Čoline “Kao moja mati”. Upravo to je dečko o kome čitate.

Razgovarali smo sa ovim šarmantnim mladim gospodinom o njegovim prvim koracima u muzičkim vodama, njegovim coverima i još dosta toga.

Budući da je novo ime u svijetu muzike, prvo smo željeli znati ko je on zapravo i odakle se pojavio.

Ja sam jedan dvadesetogodišnjak koji od malih nogu sanja i slijedi svoje snove, bez obzira koliko su ti putevi teški i trnoviti“, rekao nam je Emir.

Nismo mu dali da ostane ovako tajnovit, pa smo “iščačkali” i da najradije sluša rock muziku 80-tih, ali i  Tošeta Proeskog i Željka Joksimovića, da nema djevojku (ali i da je u potrazi za takvom, samo šššš :)) , te da je po struci frizer i da radi u jednom tuzlanskom frizerskom salonu.

emir-s2

Često čujemo od pjevača i muzičara kako su estrada i muzičke vode jedan okrutan svijet i da taj posao nije baš onakav kakav se čini ljudima van tog svijeta.

Mnogo sam razgovarao sa ljudima koji imaju mnogo estradnog iskustva i oni su mi skrenuli pažnju na sve te negatine strane ovog posla. Bez obzira na sve to, ja mislim da je ljubav nešto što me vodi da ostvarim svoje snove“, objasnio je Emir da se ne boji negativnih strana ovog posla.

Na ovu temu se nadovezala i priča o situaciji na bh.muzičkoj sceni, kao i na regionalnoj.

S obzirom da danas postoje toliki show programi i Youtube, gdje evo ja prvi, objavim svoj cover, danas je mnogo nekvalitetne muzike i mnogo lakše se dospije u javnost nego što je to bilo nekada prije“, rekao je Šeherac i dodao da smatra da su popularna muzička takmičenja odličan marketing za sve neafirmisane umjetnike i odličan put do uspjeha.

Vjerovatno ću se i ja prijaviti na neko od takvih takmičenja“, otkrio je mladi pjevač.

emir-s

Šeherac je do sada objavio tri odlična cover-a na svom Youtube kanalu. Svaki od njih počinje rečenicom : “Laganim koracima slijedim svoje snove, u nadi da ću ih jednog dana ostvariti“.

S obzirom na ovo što sam na početku rekao, mislim da nemam šta puno pojašnjavati. Imam snove koje sanjam i trudim se da ih pretvorim u javu, a to je muzička scena. Budući da sam ja jedna prava umjetnička duša, želim to dostići na taj neki način, isključivo kroz umjetnost. Najiskrenije, od srca želim postati slavni pjevač, neko ko će biti cijenjen i iskren umjetnik“, objašnjava on zašto baš tom rečenicom započinje svoje muzičke spotove.

Da, njegovi cover-i su pravi muzički spotovi. Ako niste pogledali, krajnje je vrijeme da posjetite Emirov Youtube kanal. Ovo su video snimci koji se razlikuju od standardnih cover-a na koje nailazimo svakodnevno. Emir i njegova ekipa su se potrudili da izgledaju potpuno profesionalno.

Drago mi je da smo se dotakli ove teme, svakako sam želio da spomenem ljude koji mi pomažu da se sve realizuje i izgleda onako kako vi vidite kada posjetite moj kanal. Cijelu tu ekipu čine moji prijatelji. Oni su me ustvari i motivisali da počnem snimati cover-e. Prije svih, to su Emina Vejzović koja snima te moje spotove i Ishak Isabegović, koji svira klavijature i brine se za muzički dio. Osim njih, toj ekipici pripadaju i Muhamed Kuljanin, Samir Čirak i Ajna Huremović. To su ljudi koji su zaslužni što sam ovdje gdje jesam trenutno“, zahvalan je Emir svojim prijateljima.

Emir Šeherac je ime za koje ćete u budućnosti sigurno čuti još mnogo puta. Otkrio nam je, ekskluzivno, planove za skoriju budućnost. Naime, u pripremi je snimanje njegovog prvog singla “Sanjam snove daleke“. Biće to, prema Emirovim riječima, brza, lagana pjesmica.

Emiru i njegovoj ekipi želimo mnogo uspjeha, dobrih pjesama, kvalitetnih video snimaka i cover-a.

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button