Servisi

Danas pretežno oblačno s pljuskovima, kiša i prvog dana vikenda










Danas u Bosni pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Hercegovini umjerena naoblaka. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine, gdje su mogući pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, a dnevna između 24 i 35 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Osvježenje, uz mirniji san, niže temperature i povremene padavine, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Povremeno su moguće slabije poteškoće, pretežno u vidu nešto lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Na jugu sunčanije, uz ljepšu opću sliku većim dijelom dana.

Možda će Vas zanimati i:

U Bosni i Hercegovini sutra nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 31 stepen.

U Bosni u nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button