Zanimljivosti i zabava

Kamere snimile hrvatsku predsjednicu kako se uporno pokušava približiti Trumpu










Sastankom američkog predsjednika Donalda Trumpa s predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom i Evropske komisije Jean-Claudeom Junckerom otpočeo je u Briselu dan bogat diplomatskim aktivnostima.

Prvi je to Trumpov susret s evropskim čelnicima, s kojima je ranije često razmjenjivao kritike i uvod u samit NATO-a koji je počeo jučer. Nešto kasnije američki je čelnik imao radni ručak s novim francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, prenosi dnevnik.hr.

Trump je učestvovao i na kratkom sastanku predstavnika zemalja članica NATO-a. Prije sastanka pozirali su na zajedničkoj fotografiji, a hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stala je tom prilikom tik do Donalda Trumpa.

Hrvatski mediji navode da su kamere jučer uspjele snimiti predsjednicu Hrvatske kako se pokušava približiti Donaldu Trumpu. Grabar-Kitarović je iskoristila priliku kada je njemačka kancelarka Angela Merkel otišla za govornicu i uspjela došetati i do prvog reda.

“No, pogled Donalda Trumpa nije se zaustavio na njoj čak i kada je gledao u istom pravcu”, navodi Nova TV.

Hrvatski mediji prenose da je njihova predsjednica oduševljena Donaldom Trumpom za kojeg je rekla da je ležeran i ljubazan.

“Iznenadila sam se koliko je razgovarao sa svima, uključujući i mene. Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio”, rekla je Grabar-Kitarović o razgovorima s američkim predsjednikom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button