Sport

Mirsad Dedić napustio Slobodu: Imate pravo JEDNOM pogađati koja mu je naredna destinacija










Trener Slobodinih golmana, proslavljeni as Mirsad Dedić, nakon 12 godina rada u Slobodi  odlučio je napustiti klub. Nova destinancija trenera koji je u karijeri “proizveo” veliki broj kvalitetnih golmana, najvjerovatnije je prvoligaš Sloga iz Simin Hana.

Odlazak Dedića potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare i trener Vlado Jagodić, koji je kazao da na prekjučerašnjem treningu nije bilo “specijalca” za rad s golmanima.

“Dedića izuzetno cijenim, ali svako bira svoj put. Nastojat ćemo čim prije pronaći rješenje za trenera golmana”, rekao je Jagodić, dodavši da će uvijek štititi svoje saradnike.

Dedić je kazao za Fenu da je svim trenerima u stručnom štabu smanjena plaća, osim šefu struke, te da je o tome razgovarao s Jagodićem i ljudima iz uprave Slobode.

“Sloboda će uvijek biti moj klub, ali ja moram misliti na egzistenciju porodice. Nemam drugih primanja i smanjenje plaće nije bilo logično. Razgovarao sam o tome s Jagodićem i rekao je da će nam plaće biti vraćene na prijašnji nivo, što se nije desilo. U upravi su rekli da imamo plus plaćeno zdravstveno i penziono osiguranje, kao da to nije zakonska obaveza”, komentirao je Dedić razloge odlaska iz kluba.

Nakon svega odlučio je otići tamo gdje će biti više poštovan i plaćen.

“Kad mogu dovesti osam novih igrača, dati im velike plaće, stanarinu i hranu, ne vidim razloga da nama nisu vratili ranije plaće, koje uzgred stalno kasne. Tim prije što svi stanujemo u Tuzli čime su troškovi kluba osjetno manji nego za trenere sa strane”, kaže Dedić.

Izvor: Fena



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button