LifestyleTuzlaU fokusuZanimljivosti i zabava

ZNATE LI ŠTA JE FOTOEPILACIJA?










U prethodnom tekstu predstavili smo vam najsigurniji centar u kojem se možete riješiti neželjenih dlačica i konačno uživati u glatkom tijelu više od jednog dana i bez dosadnih iritacija.

Testirali smo NoVello u Tuzli a više o njima pročitajte klikom na OVAJ LINK.

Danas vam otkrivamo sve što trebate znati o FOTOEPILACIJI.

Fotoepilacija se izvodi putem korištenja svjetlosti. Ova definicija uključuje dvije metode: putem lasera ili Intense Pulsed Light (IPL) tj. metoda rada pulsirajućom svjetlošću visokog intenziteta.

Glavna razlika između ove dvije metode je u tome što je talasna dužina kod laser tehnologije fiksna, a kod IPL je varijabilna. IPL tehnologija omogućava tretiranje većine tipova kože i različitih boja dlaka. Obje metode nude dugotrajne rezultate. Pulsirajuća svjetlost visokog intenziteta (IPL) sastoji se od emitovanja širokog spektra svjetlosti na više talasnih dužina, što omogućuje da se tretman prilagodi karakteristikama svakog klijenta.

Aparati za fotoepilaciju No+Vello® raspolažu tehnologijom posljednje generacije i sadrže moderni sistem rashlađivanja Sub Zero Intense, koji minimizira osjećaj toplote.

Rezultati onih koji su isprobali njihove usluge su fenomenalni i vide se odmah nakon prvog tretmana.

Prije nego što zakažete svoj termin ovo je uputstvo koje će vam koristiti:

Prije fotoepilacije
  • Ne uzimati nikakve fotosenzibilne lijekove prije tretmana. Obavijestiti svoj centar no+vello© ako se podvrgavate nekom medicinskom tretmanu.
  • Izbjegavati izlaganje suncu i UV zračenju prije i poslije tretmana (Posavjetujte se u Vašem centru).
  • Ne koristiti agresivne proizvode na koži, kao što su profesionalni piling ili hemijske kiseline (glikolna ili retinoička), najmanje mjesec dana prije tretmana.
  • Izbjegavati nanošenje krema sa vitaminom A ili retinoičkom kiselinom (uobičajeno se nalazi u kremama protiv bora).
  • Preporučuje se dolazak u centar sa čistom kožom, što znači, bez krema, dezodoransa, šminke. Ne koristiti proizvode koji u sebi sadrže alkohol prva tri dana (dezodorans).

Pronađite ih na adresi Maršala Tita 2 u Tuzli ili ih pozovite na broj telefona 061 752 020.

Za ljeto bez dlačica odaberite No+Vello Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button