Svijet

ŠOKANTNO Žrtvu grupnog silovanja ponovo silovali isti muškarci










Indijska studentica koja je prije tri godine bila žrtva silovanja, ponovo se našla u bolnici nakon što ju je ponovo silovala grupa muškaraca, među kojima i neki koji su optuženi za prethodno silovanje, saopštila je danas policija.

Oteli je i drogirali

 Policija u državi Harjana, gdje se dogodio napad, traga za petoricom koji su optuženi da su oteli 21-godišnju studenticu ispred njenog koledža, a zatim je drogirali i silovali u automobilu.

Studentica, koja je po indijskom kastinskom sistemu pripada najnižoj kasti takozavanih “nedodirljivih” nađena je u srijedu navečer kako leži bez svijesti u žbunju uz autoput.

Zamjenik šefa policije u Harajani Pušpa Katri izjavio je da je studentica, koja se još nalazi u bolnici, identifikovala svu petoricu, od kojih su dvojica trenutno na slobodi uz kauciju dok čekaju suđenje za prvo silovanje iste osobe 2013. godine, prenosi AFP.

“Identifikovala je svih pet osumnjičenih, a dvojica od njih su bili uključeni u grupno silovanje studentice u okrugu Bivandi 2013. godine. Formirali smo nekoliko timova kako bi uhapsili počinioce,” izjavio je Katri AFP-u.

Prijetnje porodici

Porodica studentice je optužila pomenutu petoricu da su im prijetili prije napada tražeći da povuku tužbu za silovanje iz 2013. godine.

“Stalno su prijetili da će nas kompromitovati. Čak su nudili i pozamašnu sumu za poravnjanje, ali mi nismo pristali,” rekao je brat žrtve za medije.

Porodica kaže i da su bili primorani da se presele u drugi okrug zbog maltretiranja kojima su ih podvrgavali optuženi. Njihove komšije, pripadnici kaste nedodirljivih, održali su proteste u nedjelju kako bi tražili pravdu za žrtvu.

Nasilje nad ženama u Indiji bilo je u centru svjetske pažnje poslije grupnog silovanja jedne studentice u autobusu u Nju Delhiju koje je imalo fatalni ishod.

Taj slučaj je doveo do reforme indijskih zakona o silovanju, ubrazanja sudskog procesa i oštrijih kazni, ali najnoviji podaci pokazuju da je u 2014. godini zabilježeno 36.735 slučajeva silovanja dok aktivisti kažu da je pravi broj čak i veći jer je žrtve često sramota da prijave silovanje.

Izvor: avaz



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button