Promo

Podrška mladim talentima: UNIQA donirala muzičke instrumente u vrijednosti od 10.000 KM













Sa željom da podrži mlade mužičke talente u njihovoj edukaciji i usavršavanju, osiguravajuća kuća UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo donirala je Osnovnoj muzičkoj školi „Mladen Pozajić“ muzičke instrumente i dodatnu opremu u vrijednosti od 10.000 KM.

Ova obrazovna insitucija koju pohađa oko 440 učenika bogatija je za dvadeset novih instrumenata koji su neophodni kako bi se nastava adekvatno odvijala.

„Izuzetna čast nam je kao umjetničko-obrazovnoj instituciji za najmlađe imati donatore i prijatelje u osiguravajućoj kući UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo. Veličina UNIQA Osiguranja kao evropski uspješne firme iskazuje se i kroz unapređenje uslova školovanja najmlađih umjetnika kako bi kroz svijet klasične muzike mogli da oplemene i sebe i svoje okruženje. To smo na najbolji način pokazali kroz nekoliko uspješnih koncertata čiji smo domaćini bili. Nadamo se nastavku i proširenju saradnje sa UNIQA Osiguranjem na zadovoljstvo naših učenika i roditelja koji su nam povjerili svoju djecu,“ izjavio je direktor škole, Mustafa Mujbegović.

Možda će Vas zanimati i:

Donacija je bila popraćena i koncertom učenika škole u čast UNIQA Osiguranja.

UNIQA Osiguranje od samog osnivanja podržava mnogobrojne društveno-odgovorne i kulturne projeke, a pored zadnje donacije instrumenata, bilo je i sponzor drugog internacionalnog pijanističkog takmičenja “Matusija Blum”, obezbijedivši nagrade za najbolje mlade pijaniste. Ove godine, fokus podrške UNIQA Osiguranja usmjeren je upravo na mlade i kulturu, te su u planu još mnogi sponzorski projekti sa ciljem osnaživanja kulturih manifestacija širom Bosne i Hercegovine.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button