BiH

Sud BiH: Zahtjevu Fadila Novalića za pomilovanje ne treba udovoljiti










Sud Bosne i Hercegovine smatra kako ne treba udovoljiti zahtjevu Fadila Novalića za pomilovanje, saopćeno je danas iz ove institucije.

Kako su saopćili, Sud je 16. februara zaprimio Molbu za pomilovanje osuđenog Fadila Novalića, dostavljenu putem Ministarstva pravde BiH, radi davanja mišljenja ovog Suda.

Odgovorili su 26. februara kazavši da je njihovo mišljenje kako molbi ne treba udovoljiti.

Molba bivšeg federalnog premijera za pomilovanjem stigla je na adresu Ministarstva pravde BiH. Vezano za odgovor bit će formirana Komisija za pomilovanja koju čini pet članova, a koji ne mogu biti osobe koje su nosioci pravosudnih funkcija. Komisija će svoje mišljenje dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na konačnu odluku.

Dva člana Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić kazali su ranije u toku sedmice da neće glasati za pomilovanje.

Podsjetimo, presudom Suda BiH u predmetu “Respiratori” bivši premijer FBiH Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak na šest godina i direktor “Srebrne maline” Fikret Hodžić na pet godina.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button