Sport

Vujošević nakon Rusije: Naše ambicije se tu ne završavaju!










Nakon velike pobjede protiv Rusije, Duško Vujošević je pohvalio svoje igrače i publiku koja je bila dodatni vjetar u leđa našim košarkašima, piše scsport.ba.

Dule se na zvaničnoj konferenciji za medije još jednom osvrnuo na sam sistem kvalifikacija kojim je itetako nezadovoljan.

“Mi smo u cijeli proces ušli kao autsajderi, ali uspjeli smo da dobrim radom i atmosferom da se plasiramo u kvalifikacije. Naravno, naše ambicije se tu ne završavaju. Svjesni smo teške grupe, u specifičnoj smo situaciji, da gradimo timsku igru na brzaka. Za cjelokupno uvježbavanje imali smo samo četiri dana. Rad trenerski je tako doveden do apsurda. Uradili smo najviše sto smo mogli. Žalosno je što reprezentacije imaju ovakav tretman. FIBA je davno izgubila bitku sa NBA, a primjer FIFA i UEFA govori suprotno, jer ni Messi mora igrati prijateljske utakmice. A on nije manja zvijezda od Nurkića ili Mozgova. Ovo sto se radi s Euroligom je komično”, rekao je naš selektor, prokomentarisavši i sam meč:

“Ja sam, naravno, zadovoljan sto smo pobijedili jednu Rusiju, makar i u ovom novom sastavu. Publika je imala priliku da uživa u borbenoj utakmici s obje strane. Igračima je stalo do toga. Zahvaljujem na podršci navijačima, kad je najviše trebalo. Večeras smo sretni, ali nema puno vremena za proslavu. Ujutro u 5 krećemo na aerodrom, u ponedjeljak igramo s Francuskom. Čestitam Rusiji, veliki je to protivnik. Što se tiče Francuske, oni će sigurno biti motivisani, pogotovo ako izgube večeras u Belgiji. Ali, mi ćemo se boriti”, najavio je Vujošević.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button