LifestyleTuzla

Tuzla dobija prvo natkriveno parkiralište za bicikla










U subotu, 1. oktobra 2016. sa početkom u 15 sati, u Tuzli će biti postavljen prvi moderan natkriveni parking za bicikla u gradu, u ulici Maršala Tita broj 2 (plato), koji će biti na usluzi svim građanima.

Postavljen na lokaciji koja je pod video nadzorom, a u blizini poslovnih prostora, institucija, ali i popularnih kafića, svima koji žele koristiti biciklo kao prevozno sredstvo u gradu, parking će ponuditi sigurno mjesto za odlaganje njihovih “ljubimaca na dva točka”.

Parking je kapaciteta 10 mjesta, a odlikuju ga nastrešnica kojom su bicikli u potpunosti zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uslova i takozvani ”A stalci”, koji su najkvalitetnije rješenje za odlaganje bicikala na javnim površinama.

Projekat izgradnje nastao je na inicijativu Udruženja Giro di Sarajevo, a uz podršku lokalnog partnera Biciklističkog kluba Tuzla. Cilj je poboljšanje odvijanja biciklističkog saobraćaja i unaprjeđenje zdravlja građana Tuzle.

S ciljem njegove promocije, ali i prirodnih ljepota u okolini Tuzle, članovi Udruženja Giro di Sarajevo i Biciklističkog kluba Tuzla taj dan vozit će dionicu od Živinica do Modračkog jezera, a potom se uputiti prema gradu I lokaciji novootvorenog parkirališta.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button