Valter Tuzlanski

I danas protest Udruženja “Žene Srebrenice” u Tuzli










Ni vrlo loše vrijeme nije omelo „Žene Srebrenice“ da se i danas okupe u Tuzli kao i svakog jedanaestog u mjesecu u namjeri da ponovo zatraže pravdu za najmilije koji su stradali u genocidu, ujedno podsjećaju da se još uvijek ne zna gdje su posmrtni ostaci svih stradali u Srebrenici.

Možda će Vas zanimati i:

Danas su izrazile  i svoju ogorčenost formiranjem u RS takozvane međunarodne Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u Srebrenici i Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu tokom proteklog rata. Kažu da se na ovaj način vrijeđaju žrtve i minimizira odgovornost za presuđeni genocid.

Predsjednica  Udruženja Hajra Ćatić,  osvrnula se i na najave osnivanja nove Međunarodne komisije za Srebrenicu, te istakla kako smatra da je riječ o političkoj igri koja ima za cilj pokazati da se genocid desio na obje strane. Srebreničanke su poručile da one neće odustati od svoje misije, podsjećanja na genocid u Srebrenici i hiljade stradalih, te, kako su navele, činjenice da veliki broj počinalaca genocida nikada nije izveden pred lice pravde.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button