Tuzlanski kanton

FOTO: Počela rekonstrukcija Biroa Gradačac










Služba za zapošljavanje TK, u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih – YEP, odnosno njemačkom konsultantskom kućom GOPA Sarajevo, započela je rekonstrukciju Biroa Gradačac.

Cilj rekonstrukcije jeste unapređenje kvalitete pružanja usluga, a u skladu sa implementacijom Reformskog paketa. U septembru 2015. godine, Služba za zapošljavanje TK i GOPA potpisali su Memorandum o saradnji, a u martu 2016. godine Ugovor o realizaciji Reformskog paketa.

Možda će Vas zanimati i:

Reformski paket podrazumijeva uvođenje novog načina rada u biroima za zapošljavanje i približavanje evropskim standardima.

Novi način rada će odvojiti administrativne od savjetodavnih usluga, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga. Kako bi reforma bila moguća, pored educiranja ljudskih resursa, potrebno je prilagoditi i fizički prostor.

Planirana je izgradnja šalter sale, kancelarije za savjetovanja, sale za sastanke i grupna savjetovanja, te info zone. Prilagođavanje prostora novim uslovima rada započinje u Birou Gradačac, ali će pozitivna praksa da se prenese i u druge biroe na području Kantona.

Završetak radova očekuje se za dvadeset dana od kada će Biro Gradačac ponovo biti u funkciji i na usluzi građanima. Trenutno Biro djeluje na drugoj lokaciji u prostorijama Gradačačkog sajma.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button