LifestyleTuzlaU fokusu

GEST ZA PRIMJER – Donacija iz daleke Švedske: Bosanac donirao 30 bicikala tuzlanskoj djeci (FOTO)










Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli od danas je bogatiji za 30 bicikala, koje je donirao Safet Ćerimagić, Bosanac koji godinama živi i radi u Švedskoj.

Cijela akcija realizirana je preko nekadašnjeg načelnika opštine Tuzla, Selima Bešlagića, inače Safetovog prijatelja i naše ekipe sa Radio Kameleona koja se sa zadovoljstvom uključila u ovu lijepu priču.

“Prije mjesec dana iz Švedske me nazvao Safet Ćerimagić, čovjek koji je 1993. godine protjeran iz Trebinja. On je u Švedskoj pokrenuo svoj biznis popravke bicikala i rekao mi je da želi donirati 30 bicikala za djecu. Danas smo donirali 20 bicikala za djecu koja su starija od 10 godina, a za nešto mlađe tu je još 10 bicikala. Ja se nadam da će djeca ova bicikla iskoristiti na najbolji mogući način”, rekao je Selim Bešlagić.

Iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli izrazili su iskrenu zahvalnost zbog ove akcije. Tačnije, to je uradio direktor, Amir Muharemović.

“Želim se zahvaliti gospodi Selimu Bešlagiću i Safetu Ćerimagiću na ovako lijepom gestu. Djeca su bila oduševljena kada su vidjela bicikla. Mi smo iznenađeni ovom donacijom, to je nešto što nam je trebalo. Prošle godine na Tuzlanskoj biciklijadi imali smo jednog predstavnika, pa se nadam da ćemo ove godine imati barem njih 20”, izjavio je Muharemović.

U cijelu priču uključila se i naša ekipa na čelu sa Omerom Berbićem.

“Izuzetno mi je drago kada vidim osmjeh na licu ove djece. Prije svega bi se zahvalio gospodinu Safetu na donaciji, te bih pozvao svakoga ko je u mogućnosti da napravi sličnu akciju da pomognemo ovoj omladini, a ja ću kroz svoj društveni rad pokušavati da nađem sistemska rješenja da se ovakve pozitivne priče puno češće ponavjalju”, istakao je Berbić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button