SvijetVijesti

Rusija izvela niz napada tokom noći, na udaru Kijev













Rusija je pokrenula niz napada na Ukrajinu tokom noći, a kako javljaju lokalni mediji, na udaru su gradovi širom zemlje – glavni grad Kijev, Zaporožje na jugu i Lavov na zapadu.

Kijevska vojna uprava objavila je da je Moskva pokrenula napad dronovima u ranim jutarnjim satima, upozoravajući stanovnike da pronađu sklonište. Za sada, nema izvještaja o žrtvama.

Kasnije je saopšteno da je gradska PVO otkrila i uništila oko dvadesetak bespilotnih letjelica Šahed iranske proizvodnje u „masovnom vazdušnom napadu.“ Kako je navedeno, to je drugi napad dronom na grad od početka mjeseca.

U Lavovu je pogođen i zapaljen dio „kritične infrastrukture“, objavila je gradska vojna uprava. U napadu nije bilo povrijeđenih. Ranije je gradonačelnik Andrij Sadovij izvestio o eksplozijama u Lavovu i okolini. Nije jasno jesu da li su eksplozije došle od PVO obrane ili od raketnih napada.

Sirene za opasnost oglasile su se i u Zaporožju, izvestio je Kijev Independent, napominjući da je ovaj grad na jugu na meti žestokih ruskih napada u posljednjih nekoliko dana.

Situacija u gradu „bila je stabilna uprkos nemirnoj i bučnoj noći,“ rekao je kasnije na Telegramu čelnik gradskog vijeća Anatolij Kurtev.

„Nema povrijeđenih niti je bilo štete na stambenim zgradama dok svi komunalni sistemi rade normalno,“ rekao je.



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button