BiznisTuzlanski kanton

Uskoro Sajam šljive u Gradačcu: Očekuje se rekordna posjeta










U Gradačcu će se od 24. do 28. augusta održati 43. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Pripreme za održavanje ove sjamske manifestacije su u toku, a po broju prijava izlagača šljive ove godine se očekuje rekordna posjeta.

Za 43. tradicionalni Gradačački sajam šljive do sada se prijavilo više od 200 izlagača. Svoje proizvode izložit će proizvođači iz čitave BiH, ali i zemalja Evropske Unije. U okviru sajma biće održan niz okruglih stolova i stručno-znanstvenih savjetovanja.

Možda će Vas zanimati i:

“I ove godine ćemo imati ocjenu kvaliteta proizvoda izlagača koji žele da ocjene kvalitet. To će raditi poljoprivredni fakultet iz Sarajeva i podijelit ćemo medalje za kvalitet. Također, ove godine ćemo imati svaki dan naučno-stručno predavanje na razne teme ali su uglavnom vezane za poljoprivredu”, istakao je Hašim Šabanović, direktor gradačakog Sajma šljive.

U menadžmentu gradačačkog Sajma kažu da sve pripreme za održavanje ove sajamske manifestacije teku po planu. Za općinu Gradačac ovo je od velikog značaja.

Tokom ovogodišnjeg Sajma šljive posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button