Kultura

3 nova romana sa “dodirom historije” koja preporučuje knjiga.ba













Romani koji kao osnovu imaju neke historijske činjenice izuzetno su popularni zadnjih par decenija. Pravi „bum“ su doživjeli sa romanom “Da Vincijev kod”, Dana Browna, a mi vam predstavljamo neka od novih izdanja koja se nalaze u ponudi najveće BH online knjižare, na adresi Knjiga.ba.

Filipa Gregori – Kraljeva kletva

Prateći nit Rodbinskih ratova Filipe Gregori, u šestom romanu ovog serijala srećemo se sa izuzetno zanimljivom i uzbudljivom pričom o Margareti Pol, kćeri Džordža, vojvode od Klarensa, jednog od malobrojnih pripadnika dinastije Plantageneta koji su preživjeli Ratove ruža. Iako su njenoj porodici oduzete kraljevske privilegije Margareta će biti u prilici da bude neposredni svjedok vrtoglavog uspona kralja Henrija VIII u tjudorskoj Engleskoj.

Merilin Baron – Botičelijeva Venera

Abigejl Adams Longli, tužna i tiha, stajala je sa svoje tri prijateljice u Galeriji Ufici. Dok prijateljice nisu skidale pogled s Botičelijevog Rođenja Venere, očarane ljepotom umjetničkog djela, njoj je sinula ideja koja će joj uliti novu nadu. Nekoliko mjeseci kasnije, daleko od Firence u kojoj su se upoznale, četiri žene su otvorile umjetničku galeriju u Mejnu…

Helena F. Barkašov – Car Nikolaj i Aleksandra Romanov – Najveće ljubavi

Njihova uzbudljiva i potresna životna priča bila je satkana od strasne i ogromne ljubavi koju su osećali jedno prema drugom i tragedije koja ih je zadesila u vreme revolucije. Voleli su se od prvog pogleda do poslednjeg daha.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button