SvijetZanimljivosti i zabava

Vidite li psa ili medvjeda? Fotografija s Marsa postala viralni hit na Twitteru (FOTO)










Ljudi se oduvijek pitaju ima li života na Marsu, ali malo ko bi očekivao vidjeti medvjeda na Crvenom planetu.

No, ipak, upravo to su brojni tviteraši uočili na površini Marsa zahvaljujući nedavno objavljenim NASA-inim fotografijama.

Ranije ove sedmice NASA je objavila fotografije snimljene pomoću HiRISE-a (High Resolution Imaging Science Experiment), najmoćnije kamere koja je ikada poslana na drugi planet, a nalazi se na Mars Reconnaissance Orbiteru.

Fotografije su snimljene 12. decembra prošle godine i uključuju zapanjujuće prizore udarnih kratera i tajanstvenih grebena. Međutim, jedna je fotografija zaokupila pozornost i maštu gledatelja zbog formacije koja nevjerojatno nalikuje licu.

Pas ili medvjed?

Fotografija je počela kružiti društvenim mrežama, a tviteraši su počeli pisati kako je “lice s Marsa” zapravo dvojnik medvjedića Paddingtona, dok su drugi uvjereni da je riječ o prikazu kultnog Dogecoina, kriptovalute s likom psa.

Prema timu geologa i znanstvenika koji upravljaju HiRISE-om, misteriozni lik sastoji se od brda s urušenom strukturom u obliku slova V koja čini nos, dva kratera koji daju iluziju očiju te kružnog uzorka koji stvara iluziju glave.



Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button