Kameleon projekti

Zijah Rifatbegović: “Ukoliko imamo educirane doktore, a ne ulažemo, mi ćemo njih izgubiti”

INTERNAUT

Zašto su važne edukacija i pomoć stanovništva Bosne i Hercegovine kroz darivanja organa i tkiva u svrhu liječenja? O tome razgovaramo s vrsnim stručnjakom, prof. dr. Zijah Rifatbegović, specijalistom Opšte hirurgije i subspecijalistom abdominalne hirurgije, ujedno i članom UO Donorske mreže u BiH. Otvorili smo i brojne druge teme pa se dotakli i njegovih najdirljivijih ali, i najtežih iskustava.

“Ja sam imao sreću da u mojoj karijeri imam fantastične učitelje. Ne samo u hirurgiji, nego i inače, u načinu ponašanja i ophođenja u medicini. I sigurno da su svi moji učitelji na mene ostavili jedan dobar dio osobina i prenijeli mi dio arhitekture karaktera koju sam ja kasnije pokušavao da nadogradim . . .” – kaže prof. dr.  Rifatbegović.

“Imao sam dosta teških momenata u svojoj karijeri, kada vi jednostavno morate prihvatiti činjenicu da nikada ne možete očekivati da će sve ono što vi radite završiti idealno.” – dodaje naš gost.

Prof.dr Zijah Rifatbegović vlasnik je ordinacije Rifatbegović iz Tuzle koja je posvećena je promicanju dobrobiti i zdravlja zajednice kroz pružanje dostupne i sveobuhvatne medicinske skrbi, s fokusom na potrebe pacijenata.

Njihova misija je osigurati izvrsnost u svim fazama medicinskog procesa, počevši od precizne dijagnostike, kroz učinkovito liječenje, pa sve do pružanja kontinuirane podrške pacijentima

Ordinacija Rifatbegović učinila je veliki korak u dijagnostici, jer su uspjeli nabaviti najmoderniji ultrazvučni uređaj, odnosno Ultrazvučni sistem Aplio i700, japanske firme Canon Medical Systems. Taj najsavremeniji uređaj na svijetu su dobili samo mjesec dana nakon Kraljevske bolnice u Melburnu.

Ordinacija je otvorena za pacijente svaki radni dan od 9 do 19 sati, kao i subotom od 10 do 14 sati.

Kontakti mogući putem telefona 035/258-221, kao i mail adrese: kontakt@ordinacija-rifatbegovic.ba.

Ordinacija se nalazi na adresi Hadžibakirbega Tuzlića 8A (bivša Bankerova).

Kompletan razgovor pronađite na našem Youtube kanalu ili na Spotify.

Projekat ‘Internaut Show’ se organizira uz podršku programa #SustainMedia, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Njemačke Vlade, implementiranog od strane GIZ-a, DW Akademie and Internews.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button