Sport

Žestoke kritike i kontroverze U La Ligi: Xavi Hernandez o odlukama sudija i problematičnim trenucima


Polemike oko sudijskih odluka tijekom sinoćnje utakmice La Lige između Reala i Almerije (3:2) nastavljaju dominirati španskim medijskim prostorom, a raspravi se pridružio i trener Barcelone, Xavi Hernandez, nakon pobjede njegove ekipe nad Betisom (4:2).

Xavi je izrazio podršku riječima trenera Reala, Michaela Garitana, i igrača Eduarda Relana koji su ranije komentirali situaciju, ističući da, unatoč viđenom, želi izbjeći sankcije.

Možda će Vas zanimati i:

“Vidio sam što se događalo, ali držat ću se Garitanovih riječi i Relanovog razmišljanja. Ukoliko pričamo, budemo sankcionirani, ali svi su to vidjeli”, izjavio je Xavi.

Dalje je trener Barcelone sugerirao da je i njegova ekipa tijekom ove sezone bila oštećena, spominjući konkretne situacije.

“Još u Getafeu sam rekao da postoje stvari koje mi ne odgovaraju u ovoj ligi. Postoje stvari koje ne kontroliramo, a svi su to vidjeli. Sjećam se penala u Getafeu pa Joaovog pogotka u Granadi… I o tome se ne priča. Do sada bismo imali još šest bodova. To nisu izgovori, to je realnost”, naglasio je Xavi.

Nadalje, španjolske novine Marca i As pristupile su izvještavanju s kritičkim tonom prema igri Reala, dok su mediji iz Almerije jednoglasno opisali situaciju kao “historijsku krađu”.

Katalonski El Mundo Deportivo na naslovnici je koristio izraz “robo” (krađa), pridružujući se širokoj paleti reakcija na kontroverzni susret u La Ligi.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button