Lifestyle

Žena u testamentu milione ostavila kućnim ljubimcima, a djeci ništa
Često se desi da neko testamentom ne želi da ostavi sve djeci kako bi ih naučio lekciju, ali pojedini primjeri su zaista nevjerovatni.

Jedna žena iz Kine odlučila je da svoje bogatstvo od 20 miliona juana (oko 2,5 miliona eura) ostavi svojim mačkama i psima, a djecu je uklonila iz testamenta, piše South China Morning Post.

Gospođa Lu iz Šangaja svoj prvi testament, u kojem je sav novac i imovinu ostavila svojoj djeci, napisala prije par godina.

Ali u međuvremenu je promijenila mišljenje jer je nijedno od njeno troje djece nije posjećivalo kada je bila bolesna. Osim toga, djeca su joj se rijetko i javljala, prenosi Index.hr.

U najtežim trenucima, uz nju su bili samo njeni kućni ljubimci – mačke i psi. Iako je Lu htjela da ostavi novac direktno svojim mačkama i psima, to nije zakonito u Kini, pa je nasljedstvo odlučila da prebaci na lokalnu veterinarsku kliniku, pod uslovom da novac bude korišćen za brigu o njenim ljubimcima i njihovim mogućim potomcima.

Čen Kai, zaposleni u Centru za registraciju testamenata u Pekingu, savjetovao je gospođi Lu da pronađe nekoga ko će nadzirati veterinarsku kliniku kako ne bi došlo do zloupotrebe novca.

Drugi zaposleni je izjavio da su Lu upozorili o mogućim rizicima prije nego što je sastavila testament. Isto tako, dali su joj do znanja da u bilo kojem trenutku može promijeniti oporuku, ako joj se poprave odnosi s djecom.

Priča o gospođi Lu dovela je do brojnih rasprava na društvenim mrežama.

„Koliko je samo morala biti razočarana i slomljena kada je odlučila da svojoj djeci neće ostaviti ništa“, napisao je jedan korisnik.

„Svaka čast. Ako me moja kći bude loše tretirala u budućnosti, i ja ću ostaviti svoju kuću drugima“, rekao je drugi.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button