Kultura

Zdravstveno stanje Josipa Pejakovića se pogoršalo: Trebao davno biti pušten, ali se sve zakomplikovalo
Zdravstveno stanje velikog bh. glumca Josipa Pejakovića (70) se pogoršalo, a ovu informaciju jučer je potvrdila njegova supruga Vesna Mašić.

– Ne znamo kada će izaći iz bolnice. To se trebalo desiti davno, ali u međuvremenu mnogo stvari se zakompliciralo. Kako su nam kazali nakon operacije, nije bilo ništa ozbiljno, ali nekada i ljekari stvar pretvore u ozbiljno. Tako među doktorima ima onih koji prave greške, ali i onih koji nadljudskim snagama „vade“ situaciju – rekla je Mašić.

 

Sedam dana

Pejaković je operisan prije nešto više od mjesec u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je smješten zbog problema s abdomenom i srcem.

Kada smo krajem januara kontaktirali glumca nakon operacije, ležao je u bolnici, a, prema njegovim riječima, na kućno liječenje je trebao biti pušten za najviše sedam dana, što se, nažalost, nije desilo.

Tokom jučerašnjeg dana nije bio u stanju da se javi na telefon i razgovara zbog teškog zdravstvenog stanja, a ni potresena Vesna Mašić nije htjela govoriti o detaljima upravo zbog Josipa.

– Možda poslije, kada dođe vrijeme za to, i kažemo šta se desilo. Uglavnom, još je tu i nadamo se da će se uskoro stanje popraviti. Trenutno je smješten na Odjelu kardiohirurgije i niko mu ne dolazi u posjetu osim mene. Dozvoljen mu je kontakt samo sa mnom – ističe Mašić.

 

Detaljne pretrage

Poslije operativnog zahvata, navodi Mašić, njen suprug je bio podvrgnut detaljnim pretragama, ali rezultati nisu baš najbolji.

– Nakon operacije mnogo toga još je rađeno i zaista malo bi ljudi prošlo i preživjelo šta je on. Njegov organizam ovdje smatraju čudom od snage – kaže nam Mašić.

 

Sve počelo polovinom januara 

Josip Pejaković u KCUS je smješten polovinom januara. Prvobitno se nalazio na Odjelu za opću i abdominalnu hirurgiju, gdje su mu urađene pretrage.

– Prvo sam imao vrlo složenu operaciju na abdomenu i to je prouzrokovalo niz problema sa srcem. Bolove su najprije pokušali sanirati antibioticima, ali nije uspjelo, pa su me morali podvrgnuti operaciji. Nadam se da ću se izboriti na kraju – kazao nam je Pejaković nakon što je operiran i premješten na Odjel kardiohirurgije.

Depo.ba

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button